Wykaz podręczników do Branżowej Szkoły I Stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej

Wykaz podręczników do Branżowej Szkoły I Stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej

Lp Przedmiot Tytuł podręcznika Autor Wydawnictwo
1 Język polski To się czyta! Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły I stopnia. Joanna Ginter, Anna Klimowicz Nowa Era
2 Język angielski Język angielski zawodowy w gastronomii  (zeszyt ćwiczeń). Rafał Sarna, Katarzyna Sarna WSiP

 

Oxforrd Solutions ( Poziom ) Elementary. Davies Paul A, Falla Tim Oxford University Press
3 Historia Dziś historia 1. Podręcznik dla klasy pierwszej branżowej szkoły I stopnia. Stanisław Zając SOP Oświatowiec Toruń sp. z o.o.
4 Biologia Biologia 1. Podręcznik do 1 klasy szkoły branżowej 1 stopnia. Beata Jakubik
Renata Szymańska
OPERON
5 Chemia To jest chemia. R. Hassy, A. Mrzigod i J. Mrzigod Nowa Era
6 Matematyka To się liczy. Karolina Wej, Wojciech Babiański Nowa Era
7 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, cz.1 i 2.

Kwalifikacja HGT.02

Małgorzata Konaszewska WSiP
8 Organizacja i bhp BHP w branży gastronomicznej. Magdalena Kaźmierczak WSiP
9 Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych.

 

Marzanna Zienkiewicz   WSiP
10 Edukacja dla bezpieczeństwa Edukacja dla bezpieczeństwa. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia.

 

Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński OPERON
11 Podstawy przedsiębiorczości Podstawy przedsiębiorczości. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia.

 

Jarosław Korba, Zbigniew Smutek OPERON