Wykaz podręczników do Branżowej Szkoły I Stopnia dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej
Lp | Przedmiot | Tytuł podręcznika | Autor | Wydawnictwo |
1 | Język polski | To się czyta! Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły I stopnia. | Joanna Ginter, Anna Klimowicz | Nowa Era |
2 | Język angielski | Język angielski zawodowy w gastronomii (zeszyt ćwiczeń). | Rafał Sarna, Katarzyna Sarna | WSiP
|
Oxforrd Solutions ( Poziom ) Elementary. | Davies Paul A, Falla Tim | Oxford University Press | ||
3 | Historia | Dziś historia 1. Podręcznik dla klasy pierwszej branżowej szkoły I stopnia. | Stanisław Zając | SOP Oświatowiec Toruń sp. z o.o. |
4 | Biologia | Biologia 1. Podręcznik do 1 klasy szkoły branżowej 1 stopnia. | Beata Jakubik Renata Szymańska |
OPERON |
5 | Chemia | To jest chemia. | R. Hassy, A. Mrzigod i J. Mrzigod | Nowa Era |
6 | Matematyka | To się liczy. | Karolina Wej, Wojciech Babiański | Nowa Era |
7 | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, cz.1 i 2.
Kwalifikacja HGT.02 |
Małgorzata Konaszewska | WSiP |
8 | Organizacja i bhp | BHP w branży gastronomicznej. | Magdalena Kaźmierczak | WSiP |
9 | Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych | Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych.
|
Marzanna Zienkiewicz | WSiP |
10 | Edukacja dla bezpieczeństwa | Edukacja dla bezpieczeństwa. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia.
|
Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński | OPERON |
11 | Podstawy przedsiębiorczości | Podstawy przedsiębiorczości. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia.
|
Jarosław Korba, Zbigniew Smutek | OPERON |